torstai 28. lokakuuta 2010

Blossom

Lasten Metsolan uusi Blossom-velour oli heti sen näköistä, että siitä pitää saada jotain itselle. Ihanan pehmeää se onkin yllä!



Resorikin on Metsolasta, vahvaa laatua. Kaavan olen piirtänyt eräästä kaupan tunikasta. Tykkään! Kankaasta, mallista. V-pääntie on juuri sopivan retro.



Kangasta ostaessa sain idean tehdä samanlaisen paidan myös perheen pienimmälle. Hänen vaatteessaan käytin Metsolan normaalivahvuista resoria.







tiistai 26. lokakuuta 2010

Mekkosia



Blogirintamalla on ollut hiljaista. Kuvauskalustossa ei meinaa rahkeet riittää... Kävijöitä on kuitenkin tullut tasaiseen tahtiin, joten pakkohan tässä on jotain yrittää! :D Kiitokset kaikille kiinnostuneille!

Lierihatulle, jota olen esitellyt täällä, tein jo kesällä pariksi mekon. Kangas on kirppislöytöessusta. Kaava on Ottobresta 3/2010 (pellavamekko) aika paljon muokaten. Malli on leveä, mutta se osoittautui konttaavalle vauvalle oikein sopivaksi.



Reunojen huolittelussa käytin Löytöpalasta ostamaani trikoista vinonauhaa. Se on paljon pehmeämpää kuin tavallinen. Jätin pääntielle takasaumaan halkion. Kiinnitys nepparilla.



Tätä mekkoa kuvatessa tuli mieleen Unikuun kuvasarja assistenttinsa touhuista. :D Samma här...






Talvellakin tarvii mekkoja, eikös? Tämä mekko on ommeltu Eurokankaan pehmeästä, vähän joustavasta vakosametista. Malli on Ottobresta 2/2003. Tätä kaavaa olen käyttänyt paljon, ja on kyllä suosikkimekkokaavani. Ihanan siro yläosastaan.





Pääntielle jätin taas halkion taakse, mutta tikkasin reunat, etteivät käänny esiin. Nappi on Kontin nappilaarista löydetty.